TRETMAN STRUKTURALNOG POMLAĐIVANJA

Trajanje tretmana?

do 30 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

2 godine

Ovaj tretman zadržava mladost i ljepotu vašeg lica.

ŠTO DAJE MLADENAČKI IZGLED LICA?

Mladenački izgled daje potkožno masno tkivo lica.
Gubitkom masnog tkiva u području obraza, lice ne samo da gubi mladenačku punoću, nego dolazi i do njegova spuštanja. Osim toga, lice gubi svoje mladenačke konture i počinje izgledati staro, umorno i iscrpljeno.

ŠTO SE POSTIŽE TRETMANOM STRUKTURALNOG POMLAĐIVANJA?

Ovim se tretmanom vraća mladenačka svježina lica. Tijekom ovog tretmana koristimo filere kao strateške relokacijske vektore kako bi se redistribuiralo i usmjerilo vlastito tkivo prema udubinama koje su se stvorile tijekom godina ili naglim mršavljenjem. Osim vraćanja dubinskog volumena lica, kojim se ne mijenja fizionomija lica, lagani višak kože se podiže i zateže primjenom regenerativnih metoda pomlađivanja kože. Kombinacijom volumetrijskog nadomještavanja i regenerativnih metoda vraća se prirodna ljepota i mladost lica!


Na slici prije vidi se lice kod kojeg je došlo do laganog pada cijelog lica. Počinju se javljati udubljena područja na licu (poput podočnjaka i praznih, upalih obraza), nazolabijalna bora postaje sve izraženija, a kut usana postaje sve spušteniji. 

Na slici poslije vidi se cjelokupno pomlađeni izgled lica nakon što je doc.dr.sc. Hlupić ubrizgala filer za nadomještavanje volumena u dublje strukture lica na točne pozicije i potrebne količine kako bi se na licu ublažili podočnjaci, ispunili izgubljeni obrazi te kako bi nestale nazolabijalne bore dok se kut usana vidljivo podigao.

TKO JE KANDIDAT ZA TRETMAN STRUKTURALNOG POMLAĐIVANJA?

KOJE VRSTE TRETMANA STRUKTURALNOG POMLAĐIVANJA POSTOJE?

S obzirom na izgubljeni volumen i učinak koji se želi postići, razlikujemo dvije vrste tretmana:

1. PREVENTIVNI
kod kojeg se veličina i kontura obraza ne mijenja, već se obraz samo učvršćuje i zateže opuštenu kožu lica. Ovim tretmanom, ako postoje početno upali podočnjaci se popunjavaju kao i diskretno upali obrazi (npr. dolina suza nestaje). Ovaj zahvat predstavlja pravu prevenciju za starenje cjelokupnog lica i produžuje mladenački oblik lica minimalno za 2-3 godine.

2. PARCIJALNI LIFTING
ovim tretmanom ubrizgava se nešto veća količina hijalurona do količine s kojom obrazi postaju vidljivo popunjeni uz poistizanje finih „lifting“ efekta spuštenih struktura lica (obraz se podiže, nazolabijalna bora se jako ubalažava, kut usana se podiže, a linija brade i vilice postaje ravnija i zategnutija). Ovim zahvatom dolazi do prirodnog podizanja srednje i donje trećine lica koji daje prirodno pomlađeni izgled cjelokupnog lica.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

RAZGOVOR: Nakon pažljive analize lica i procjene stupnja izgubljenog volumena lica liječnik će savjetovati pacijenta s kojim će od navedenih tretmana postići željeni optimalni rezultat i dugoročnu prevenciju mladog oblika lica.  

ANESTEZIJA: Petnaest minuta prije tretmana daje se topička anestezija kremom ili injekcijom u područje gdje se planira ući iglom ili kanilom. Nakon toga tretman postaje bezbolan, a penetraciju igle ili kanile nećete osjećati.

PUNJENJE DUBLJIH STRUKTURA LICA: Na obrazu se obilježe mjesta ulaza koja su individualna s obzirom na potrebe popunjavanja lica. Nakon toga se debljom iglom ili kanilom uđe u zacrtana mjesta te se različitim tehnikama započinje precizno ubrizgavanje veće količine gustog hijalurona u točno određena područja obraza koji su ispražnjeni i opušteni.  

KOLIKO TRAJE TRETMAN?

30-45 min.

KOLIKI JE OPORAVAK?

Nema oporavka. Tragovi od ulaza igle ili kanile odmah nestaju.

KOLIKO TRAJE UČINAK?

18 – 24 mjeseci

KAKO POSTIĆI DUGOTRAJAN REZULTAT?

Već sa sljedećim tretmanom učinak može trajati i dulje od 3 godine.

VJEŠTINA I ZNANJE LIJEČNIKA SU KLJUČNI!

Poznavanjem točnog rasporeda masnih jastučića i njihovih međusobnih odnosa u području obraza omogućit će da se hijaluron ubrizga u točno određene anatomske regije koji će povratiti svoje primarne mladenačke položaje i omogučiti točnu rekonstrukciju mladenačkih crta lica.