Tretman Maskulinizacije

Trajanje tretmana?

45 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

Do tri godine

ŠTO JE TRETMAN MASKULINIZACIJE?

To je tretman oblikovanja muškog lica filerima koji su dizajnirani da se uklope i da djeluju kao produžetak vaše kosti. Muško lice krasi jača muskulatura koja mora imati jaka sidrišta u kostima. Tako se muško lice razlikuje od ženskog u četiri točke. To su točke u području jagodične kosti, brade, vilice i mandibularnog kuta. Kod većine mogu biti slabije razvijene samo neke od navedenih točaka na licu.

 

Na slici gore prikazani su dijelovi lica koji sudjeluju u oblikovanju tipične muške morfologije. Tu spada četvrtasta brada (oznaka 1), čvrsta ravna vilica (oznaka 2) te široki angularni oblik mandibularnog kuta (oznaka 3). Muževnost muškog lica pojačava se i proširenim i čvršćim jagodičnim kostima (oznaka 4) u gornjoj trećini lica.

VRSTE TRETMANA:

1. MASKULINIZACIJA DONJE TREĆINE
Ovaj tretman primjenjuje se kod muškarca koji imaju uži dio donjeg dijela lica zbog slabije razvijene brade i vilice te gotovo nevidljivi mandibularni kut.

2. MASKULINIZACIJA CIJELOG LICA
Ovaj tretman primjenjuje se kod muškaraca koji imaju usko cijelo lice, uz proširenje donje trećine dodatno se proširuje i područje jagodičnih kostiju.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

RAZGOVOR: Prije tretmana potreban je razgovor iz kojeg se saznaju želje pacijenta.
ANALIZA: Nakon razgovora liječnik pažljivo izanalizira vaše lice i vašu koščanu strukturu lica.
Nakon dobivanja svih potrebnih informacija liječnik će napraviti personalizirani plan tretmana i objasniti vam sve detalje samog tretmana te odgovoriti na sva pitanja ako postoje još neke nejasnoće.
ČIŠĆENJE LICA antiseptikom.
ZACRTAVANJE anatomski sigurnog mjesta uboda kroz koji se ubacuje kanila.
Kanilu zatim uvlačimo između mišično-mekih tkiva sve do kosti, gdje započinjemo s injektiranjem filera za stvaranje čvrstih kontura.

KOLIKO JE DUG OPORAVAK NAKON TRETMANA?

Nema oporavka. Trag uboda kanile ubrzo nestaje i nakon tretmana možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima. Postoji neznatna opasnost od nastavnka dubinske modrice koja se manifestira u obliku blagog otoka. Taj otok spontano će nestati tijekom 5-7 dana.

Je LI POTREBAN KONTROLNI PREGLED?

Preporuča se obaviti kontrolni pregled dva tjedna nakon tretmana.
Kod ovog pregleda liječnik će procijeniti je nova kontura lica zadržana te po potrebi nadodati do 0,5 ml strukturalnog filera u slučaju asimetričnosti rezultata.