Tretman kemijskog pilinga

Trajanje tretmana?

45 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

6 – 8 mjeseci

ŠTO JE KEMIJSKI PILING?

Kemijski je piling nezaobilazni tretman jednom godišnje za stvaranje zdrave i pomlađene kože. Tretman kemijskog pilinga koristi različite organske kiseline koje, nakon nanošenja na kožu, uklanjaju površinski sloj stare i oštećene kože te potiču stvarenje pravilno građenog novog sloja netom rođene, zdrave kože. Ovim tretmanom uklanjaju se površinske bore, smežurana koža, sve nepravilnosti poput prišića i akni, a pore se smanjuju. Cijelo lice nakon tretmana poprima svjež, svijetliji i znatno pomlađeniji izgled.

KOJA SE PODRUČJA TRETIRAJU kemijskim pilingom?

Kemijskim pilingom se tretiraju sljedeća područja:

IZGLED TRETMANA

1. ZAŠTITA I ODMAŠĆIVANJE:

Nakon stavljanja obloga na oči kao zaštite, cijelu površinu lica premažemo sredstvom za odmaščivanje kože, čime je koža pripremljena za nanošenje sredstva kemijskog pilinga.

2. APLIKACIJA:

Na odmašćeno lice pažljivo se nanosi sredstvo s organskom kiselinom u jednom ili više slojeva (ovisno o tome do koje dubine želimo ići i koji sloj površinske kože želimo ukloniti i zamjeniti novim mladim slojem). Nakon prve dvije-tri minute počinje se osjećati peckanje koje se sve više pojačava. Pojačavajući osjećaj peckanja može se ublažiti strujanjem hladnog zraka usmjerenog prema licu. Vrijeme faze aplikacije traje od 1 do 5 minuta, ovisno o patologiji kože i o tome kakav rezultat želimo postići (pri kraćem trajanju aplikacije uklonit će se površinske borice i smežurana koža, a pri duljem smeđe pjege, ožiljci od akni i pore).

3. NEUTRALIZACIJA:

Kad osjećaj peckanja postaje vrlo jak, nanosi se sredstvo za neutralizaciju te taj neugodan osjećaj odmah prestaje. Na kraju se nanese zaštitna hidratantska krema pomoću koje nestaje eventualno nastalo crvenilo lica.

KOLIKO TRAJE TRETMAN?

Tretman kemijskog pilinga koji obuhvaća sve tri faze traje 30 minuta.

KOLIKO TRAJE OPORAVAK?

Prva dva-tri dana neće biti nikakvih vidljivih promjena na licu, no počet ćete osjećati napetost i jače zatezanje kože. Treći ili četvrti dan odumrla kože će početi pucati i počet će se ljuštiti. Ljuštenje se manifestira u obliku sitnog perutanja, a mjestimice dolazi i do stvaranje većih ljuski. Faza ljuštenja traje dva do tri dana. Važno je napomenuti da tijekom ljuštenja ne smijete ljuštenje sami dovršavati. Ako koji dio ljuske jače strši – odrežite ga škaricama.
Nanošenjem hidratantnih krema i pudera tijekom faze ljuštenja prikrit će se ljuskice na vašem licu, tako da ovaj tretman ne bi trebao narušavati vaš redovan način života. Duljina trajanja oporavka nakon tretmana sa vidljivim ljuštenjem traje od 5 do 10 dana, ovisno o jačini kemijskog pilinga koji se upotrebljava.

KAKVI SU UČINCI TRETMANA?

Nakon što se oljušti, vaša koža će, vidno pomlađena, zablistati novim sjajem. Sitne bore i lagano smežurana koža nestaju. Ožiljci od akna, hierpigmentacije, kao i starečke pjege, se ublažuju, a tonus i tekstura kože se poboljšavaju.
Novonastala koža je glatka, meka, čvrsta, čišća i ujednačene boje. Ovaj pomlađeni izgled kože nastavlja se poboljšavati sljedećih 4-6 tjedana. Tijekom tog razdoblja potrebno je izbjegavati jače sunce i stavaljati kreme s visokim faktorom za zaštitu od UV zračenja.

 

Nakon kemijskog pilinga koža je meka i zaglađena.

KOJE JE NAJBOLJE DOBA GODINE ZA NAPRAVITI TRETMAN?

U razdoblju kada nema sunca (kasna jesen, zima i rano proljeće).

KOLIKO SE TRETMANA KEMIJSKOG PILINGA PREPORUČUJE?

Liječnik će napraviti individualizirani plan tretmana, ovisno o vrsti kemijskog pilinga koji se koristi, tipu kože i rezultatu koji se želi postići. Obično se preporuča jedna serija od 1 do 3 tretmana s razmakom od 2 tjedna. Za održavane mladenačke kože preporuča se ponavljanje tretmana jednom godišnje.