USNE

Trajanje tretmana?

do 30 minuta

Bezbolno?

DA

Trajanje učinka?

6 mjeseci – trajno

PROMJENE NA MUŠKIM USNAMA

I muške usne mijenjaju se tijekom godina i pod dugogodišnjim nepovoljnim vanjskim utjecajima. Najčešće promjene na muškim usnama su:

 

Slika prikazuje tretman stanjenih usana koje su najčešći problem kod muškaraca. Kako je kod muškaraca naglašena potreba za prirodnim rezultatom, neophodna je iznimna preciznost pri izvođenju tretmana, kao i znanje o specifičnostima muške anatomije usana i lica. Pri povećanju usana treba voditi računa o pravilnoj rekonstrukciji svih dijelova muških usana.

KAKO IZGLEDA TRETMAN POVEĆANJA USANA?

RAZGOVOR: Prije svakog tretmana potreban je razgovor iz kojeg se doznaju želje pacijenta te pažljiva analiza usana kako bi se odlučilo kojom tehnikom i kojim filerom će se postići željeni optimalni rezultati.
ANESTEZIJA: Petnaest minuta prije tretmana daje se anestezija anestetskom kremom koja pretvara tretman povećanja usana u bezbolan zahvat. Koristi se specijalna anestetska krema s većim postotkom anestetika, čija kombinacija je namijenjena isključivo za usne
TEHNIKE TRETMANA: Koriste se različite tehnike, ovisno o rezultatu koji se želi postići. Sve se tehnike izvode u većem broju sitnih poteza koje jamče potpuno prirodni izgled usana.

KOLIKO TRAJE TRETMAN?

30 minuta

JE LI TRETMAN BOLAN?

Tretman je bezbolan, zahvaljujući primjeni specijalizirane anestetske kreme za usne.
Usne su vrlo senzitivan organ s brojnim osjetilnim tjelešcima po cijeloj površini. Zbog široke rasrostranjenosti tih osjetnih završetaka, na njima ćemo osjetiti i najlaganiji dodir. S obzirom na to, razumljivo je da bi i tretman povećanja usna bio vrlo neugodan bez apliciranja anestetske kreme, specijalizirane upravo za područje usana. Ona ima specifičnu formulu anestetika koji uklanja bolne impulse s usana u trajanju 2 sata.

KAKO IZGLEDAJU USNE NAKON PRVOG TRETMANA?

Neposredno nakon prvog tretmana usne budu lagano otečene, a postoji i mala mogućnost nastanka modrice. Preporuča se stavljanje hladnih obloga kako bi edem brže nestao, a nastale modrice ostale ograničene. Sljedeći dan povećane usne poprimaju potpuno prirodan izgled.

Pri svakom sljedećem tretmanom povećanja usna gotovo da i nema stvaranja otečenosti tako da se dobiva odmah prirodni rezultat povećanja usta.

KAKAV JE OSJEĆAJ U USNAMA NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana osjećaj se ne mijenja. Usne izgledaju savršeno prirodno te ih tako i osjećamo, bilo na dodir, tijekom ljubljenja, uživanja u hrani ili ostalih radnji koje inače činimo usnama.

KOLIKO TRAJE REZULTAT NAKON PRVOG TRETMANA?

Povećanje usana je odmah vidljivo.
Trajanje rezultata ovisi o stručnosti liječnika i o vrsti filera za usne koji se primjenjuje. Preporuča se korištenje filera koji iza sebe imaju kliničke studije o učinkovitosti, sigurnosti i duljini trajanja.

KAKO POSTIĆI DUGOTRAJNIJI UČINAK POVEĆANJA USTA?

Ako se sljedeći tretman povećanja usana učini u pravilnom vremenskom razdoblju nakon prvog tretmana, učinak biva trajniji. Svakim sljedećim tretmanom stvara se određena količina novog neokolagenog tkiva koje je identične građe kao i usne. Nakon nekoliko ponavljanja tretmana  u pravilnim vremenskim razmacima mogu postići trajno povećane usne potpuno prirodnog izgleda. Najvažnije je da se pri prvom tretmanu postigne željeni oblik usna koji ćemo onda sljedećim tretmanima pretvoriti u trajni oblik!