TRETMAN FILEROM ZA BORE

Trajanje tretmana?

Do 30 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

6 mjeseci – trajno

KAKO NASTAJU BORE?

Bore su defekti u dermisu kože koji nastaju zbog lomljenja kolagena. Do tog lomljenja dolazi ili zbog ponavljajućih kontrakcija podležećih mišića (što se događa u gornjoj trećini lica i oko usana) ili zbog jačeg rastezanja kože nastalog zbog gubitka potpornog masnog tkiva u većem dijelu lica.

JE LI MOGUĆE TRAJNO UKLANJANJE BORA?

Bore koje se urezuju godinama i trajno narušavaju mladost vašeg lica sada možete zauvijek ukloniti uz pomoć biološki aktivnih filera. Novonastali kolagen, čije stvaranje je potaknuo filer, potpuno će nadomjestiti boru i umjesto nje stvoriti pomlađenu kožu, koja će potpuno zamesti trag bori koja je bila na tome mjestu.

KOJE SE BORE NAJČEŠĆE UKLANJAJU FILERIMA?

Većinom su to statičke bore srednje i donje trećine lica koje nisu podložne čestim pregibanjima kože. Dinamičke bore, koje nastaju stalnom mimikom gornje trećine lica, također se mogu trajno ukloniti, ali za to nam obično treba i pomoć botoksa koji će privremeno zaustaviti neželjene pokrete u koži.
To su sljedeće bore:

 

Na slici su prikazane bore koje se trajno mogu ukloniti bioaktivnim filerima.

KAKO IZGLEDA TRETMAN UKLANJANJA BORA?

Filer se injektira u područje ispod bore. i oko nje različitim tehnikama. Izbor tehnike važan je za postizanje kasnijeg biorevitalizacijskog učinka koji će se manifestirati trajnim uklanjanjem bore. Tretman je bezbolan nakon nanošenja anestetske kreme i traje oko 30 minuta.

KOLIKI JE UČINAK PRVOG TRETMANA?

Učinak nakon prvog tretmana plićih bora je odmah uočljiv i ujedno može biti i trajan, a kod dubljih traje do 6 mjeseci.

JE LI MOGUĆE TRAJNO NESTAJANJE TRETIRANIH BORA?

Moguće je ako se tretman ponavlja.
Nazolabijalne i ostale bore koje nastaju bez utjecaja mimike trajno ostaju popunjene nakon 1-3 uzastopna tretmana učinjenih u razmaku od 6 do 8 mjeseci. Svakim novim tretmanom dolazi do stvaranja nove količine kolagena koji će se akumulirati do količine potrebne da u potpunosti ispuni boru. Osnovni uvjet je da se tretmani učine u pravilnim vremenskim razmacima.
Bore između obrva, čela i oko očiju koje nastaju zbog mimike trajno će se popuniti jedino ako se uz filer koristi i botoks. Jedino relaksacija mišića pod utjecajem botoksa onemogućava da se tek novostvoreni kolagen, potaknut filerom, ponovno prelomi.

Je li REZULTAT TRETMANA PRIRODAN IZGLED?

Rezultat ovisi o stručnosti liječnika i vrsti filera koji se primjenjuje.
Kako bi se potaknulo stvaranje novog, pravilno organiziranog kolagena, potrebno je imati vještinu preciznog apliciranja filera različitim tehnikama te poznavanje njihova bioaktivnog svojstva. Za postizanje prirodnog rezultata potrebno je voditi računa i o promjenama anatomije lica i fiziologiji kože tijekom procesa starenja. To objedinjeno znanje liječnik stječe isključivo proučavanjem studija iz područja estetske i anti-aging medicine.