Dermalni fileri za usne

Trajanje tretmana?

30 do 45 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

6 mjeseci – trajno

LIJEPE USNE TRAJNO SE PAMTE!

Usne su dio lica koji u djeliću sekunde zamijeti svačje oko te daju karakter cijelom licu.
Pomlađena usta lice čine mlađim, a prelijepa usta na mladom licu trajno ostaju zapamćena.

PROBLEMI KOD USANA:

KOJE SVE VRSTE TRETMANA USANA POSTOJE?

Prema željenom učinku, razlikujemo sljedeće tretmane usana:

1. POVEĆANJE USANA

Ovaj tretman namijenjen je ženama koje imaju lijepe, ali male usne. One bi željele zadržati oblik, ali povećati volumen kako bi pojačale privlačnost i senzualnost svojih usana.

2. KONTURIRANJE USTA

Ovaj tretman namijenjen je ženama koje su zadovoljne veličinom i oblikom svojih usana, ali se žale na gubitak jasnih rubova i punoću usana. Filerom za konturiranje i vrlo preciznom “fance” tehnikom usnama se vraća jasno definirani i lagano izvrnuti rub te mladenačka punoća.

3. POVEĆANJE TANKE GORNJE USNE

Dosta veliki broj mladih žena ima neproporcionlno tanku gornju usnu u odnosu na donju usnu. Kod njih se tehnikom “vertical hight” može povisiti visina cijele gornje usne te tako postići lijep i skladan odnos s donjom usnom.

4. VLAŽNE I GLATKE USNE

Ženama koje imaju problema sa suhoćom i naboranošću površine usne preporuča se tretman punjenja tehnikom postavljanja “mikromreže” nježnim filerom koji će vratiti usnama vlažnost i glatkoću.

5. SIMETRIČNE USNE

Namijenjen je ženama koje imaju diskretne disproporcije u samo jednom dijelu usne. Navedena asimetričnost može se ispraviti korištenje biofilera sa sposobnošću stvaranja neokolanogeneze te stručnim ubrizgavanjem kako bi se defekt trajno riješio.

6. POTPUNO NOVE USNE

Ženama koje nisu zadovoljne svojim oblikom usana moguće je trajno promijeniti oblik tehnikom “tkivnog navođenja”. Kod ovog je tretmana potrebno nekoliko dolaska u pravilnim vremenskim razmacima. Na svakom se tretmanu filer injektira u strateški relokacijske točke koje će se vremenom pretvoriti i nadovezati na tkivo usne, a usne će poprimiti estetski privlačniju formu.

 

Na poluprofilnoj slici mladih usana nakon tretmana prikazan je rezultat dobivanja povećanih usana potpuno prirodnog izgleda. Kako bi postigla takav rezultat doc.drs.sc. Hlupić je kombinacijom većeg broja tehnika sačuvala i naglasila sve anatomske podjedinice usana. Lagano izvrnut crveni obrub i Kupidov luk postigla je “fance” tehnikom, a visinu usne formirala je takozvanom “vertical height” tehnikom. Prirodnu profilnu projekciju postigla je dodavanjem male količine volumena u područje gornjih i donjih jastučića. Tehnikom postavljanja “mikromreže”, koja obično dolazi na kraju tretmana, postiže se zaglađenost površine i prirodna elastičnost cijelih usta.

KAKO IZGLEDA TRETMAN POVEĆANJA USANA?

1. RAZGOVOR

Prije svakog tretmana potreban je razgovor iz kojeg se saznaju želje pacijenta te pažljiva analiza usana kako bi se odlučilo kojom tehnikom i kojim filerom će se postići željeni optimalni rezultati.

2. ANESTEZIJA

Petnaest minuta prije tretmana daje se anestezija injekcijom ili anestetskom kremom koja pretvara tretman povećanja usana u bezbolni zahvat. Koristi se specijalna anestetska krema s većim postotkom anestetika čija kombinacija je namijenjana isključivo za usne

3. TEHNIKA TRETMANA

Koriste se različite tehnike ovisno koji se rezultat želi dobiti. No, sve tehnike se izvode u većem broju sitnih poteza koje jamče potpuno prirodan izgled usana. Netko tko vas vidi prvi put, nikada ne bi rekao da ste nešto radili s usnama.

KOLIKO TRAJE TRETMAN?

30-45 min

KAKAV JE OSJEĆAJ U USNAMA NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana osjećaj u usnama se ne mijenja. Usne izgledaju savršeno prirodno te ih tako i osjećamo, bilo na dodir, tijekom ljubljenja, uživanja u hrani ili ostalih radnji koje znamo raditi usnama.

KAKAV JE UČINAK NAKON PRVOG TRETMANA i KOLIKO TRAJE?

Povećanje usana je odmah vidljivo. Trajanje rezultata ovisi o stručnosti liječnika i o vrsti filera za usne koji se primjenjuje. Preporuča se korištenje filera koji iza sebe imaju kliničke studije o učinkovitosti, sigurnosti i duljini trajanja.

KOLIKI JE OPORAVAK?

Nakon prvog tretmana apliciranja filera, usne su lagano otečene. Neposredno nakon tretmana preporuča se stavljanje hladnih obloga, kako bi otok što prije nestao. Već drugi dan nakon tretmana usne poprimaju svoj normalan prirodni izgled. U 5% žena postoji i mogućnost dobivanja malih modrica. Ako do toga dođe, preporuča se mazanje heparinskom kremom koje će ubrzati razgradnju nastale modrice. Modrice nestaju nakon 3-5 dana, a dok su prisutne, uspješno se prekrivaju ružem za usne.

JE LI MOGUĆE POSTIĆI DUGOTRAJNIJI UČINAK POVEĆANJA USANA I KAKO?

Ako se sljedeći tretman povećanja usta učini u pravilnom vremenskom razmaku nakon prvog tretmana, učinak povećanja usana postaje sve trajniji. Sa svakim slijedećim tretmanom stvara se određena količina novog neokolagenog tkiva koje je identične građe kao i usne. Tako se nakon nekoliko ponavljanja tretmana povećanja usana u pravilnim vremenskim razmacima mogu postići trajno povećane usne potpuno prirodnog izgleda. Stoga je najvažnije da se pri prvom tretmanu postigne željeni oblik usna koji ćemo onda slijedećim tretmanima pretvoriti u trajni oblik!

KAKO BI VAŠE USNE IZGLEDALE upravo onako KAKO VI ŽELITE, VAŽNA JE VJEŠTINA LIJEČNIKA!

Kako biste dobili usne kakve želite, potrebno je da liječnik posjeduje jedinstvenu vješinu “nevidljivog rada” u voluminiziranju usana za koji nitko neće primijetiti kao rad te znanje i poznavanje svih vrsta filera za usne koji su prisutni na tržištu.