TRETMAN FILEROM ZA BORE

Trajanje tretmana?

Do 30 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

6 mjeseci – trajno

KAKO NASTAJU BORE?

Bore su defekti u dermisu kože koji nastaju zbog lomljenja kolagena. Do lomljenja kolagena dolazi ili zbog ponavljajućih kontrakcija podležećih mišića (u gornjoj trećini lica i oko usana) ili zbog jačeg rastezanja i oštećenja kože nastalog usljed gubitka potpornog masnog tkiva u većem dijelu lica.

MOŽEMO LI TRAJNO UKLONITI BORE?

Bore koje se urezuju s godinama i trajno narušavaju mladost vašeg lica sada možete zauvijek ukloniti pomoću biološki aktivnih filera. Ti fileri dizajnirani su tako da potiču vašu kožu da sama stvori novi kolagen. Novonastali kolagen može potpuno nadomjestiti boru i umjesto nje stvoriti pomlađenu kožu koja će potpuno zamesti trag bore koja je bila na tom mjestu.

 

KOJE SE BORE NAJČEŠĆE UKLANJAJU FILERIMA?

Uspješno se filerima uklanjaju statičke bore srednje i donje trećine lica koje nisu podložne čestim pregibanjima kože. Dinamičke bore koje nastaju stalnom mimikom gornje trećine lica također se mogu trajno ukloniti, ali za to nam obično treba i pomoć botoksa koji će privremeno zaustaviti neželjene pokrete u koži.

to SU SLJEDEĆE bore:

 

Slika prikazuje najčešće bore lica koje se mogu trajno ukloniti biofilerima.

KAKO IZGLEDA TRETMAN FILERIMA?

Filer se injektira u područje ispod bora i oko njih različitim tehnikama. Izbor tehnike važan je za postizanje kasnijeg biorevitalizacijskog učinka koji će se manifestirati trajnim uklonjanjem bore.
Tretman je bezbolan nakon nanošenja anestetske kreme i traje oko 30 minuta.

KAKAV JE UČINAK TRETMANA i KOLIKO TRAJE?

Učinak nakon prvog tretmana punjenja bore filerom ovisi o lokaciji i dubini bore. Kod plićih bora rezultat je odmah uočljiv i ujedno može biti i trajan, a kod dubljih učinak traje do 6 mjeseci.

MOGU LI TRETIRANE BORE TRAJNO NESTATI?

Nazolabijalne bore i ostale bore koje nastaju bez utjecaja mimike ostaju trajno popunjene nakon 1-3 uzastopna tretmana učinjenih u razmaku od 6 do 8 mjeseci. Nakon svakog tretmana dolazi do stvaranja nove količine kolagena koji će se akumulirati do količine potrebne da u potpunosti ispuni boru. Osnovni uvjet je da se tretmani učine u pravilnim vremenskim razmacima.
Bore između obrva, čela i oko očiju koje nastaju zbog mimike – trajno će se popuniti jedino ako se uz filer koristi i botoks. Samo relaksacija mišića pod utjecajem botoksa onemogućit će da se tek novostvoreni kolagen, potaknut filerom, ponovno prelomi.

JE LI rezultat tretMana PRIRODan izgled?

Rezultat ovisi o stručnosti liječnika i vrsti filera koji se primjenjuje. Kako bi se potaknulo stvaranje novog, pravilno organiziranog kolagena, potrebno je imati vještinu preciznog apliciranja filera različitim tehnikama te poznavanju njihova bioaktivnog svojstva. Za postizanje prirodnog rezultata potrebno je još voditi računa i o promjenama anatomije lica i fiziologiji kože tijekom procesa starenja. To objedinjeno znanje liječnik stječe isključivo proučavanjem studija iz estetske i anti-aging medicine.