BotoKS za žene

Trajanje tretmana?

Do 15 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

4 – 6 mjeseci

ZAŠTO JE BOTOKS I DALJE NAJPOPULARNIJI ESTETSKI TRETMAN?

Znanstveno je dokazano da botoks zadržava elastičnost i sprečava lomljenje kolagenih vlakana u koži. Do danas je to i dalje jedini tretman koji vraća mladenačku svježinu i sprečava starenje gornje trećine lica.

KOJE SE BORE NAJČEŠĆE TRETIRAJU BOTOKSOM?

Pomoću botoksa mogu se uspješno ukloniti:

Navedene bore mogu nastati vrlo rano, već nakon 25. godine i nisu odraz starosti, nego naše mimike.

Na slici su prikazane tri regije na licu koje se najčešće tretiraju botoksom. Područje označeno brojem 1 zove se glabelarna regija i kad se tretira botoksom sprečava nastanak bore mrštilice. Područje čela označeno je brojem 2 i njezino tretiranje sprečava nastanak vodoravnih bora čela. Bore oko očiju sprečavaju se tretiranjem područja označenog brojem 3. Tretman botoksom najčešće uključuje sve tri regije, no ponekad se može tretirati samo jedna ili dvije regije.

KOJE VRSTE TRETMANA BOTOKSOM POSTOJE?

Ovisno o stadiju i dubini bora te duljini trajanja i efektu koji želimo postići razlikujemo dvije vrste tretmana botoksom:

1. “BABY“ BOTOX® – ovim se tretmanom ublažavaju bore čela, bore između obrva i oko očiju, a zadržavaju se svi pokreti lica. Rezultat je prirodan, osvježen i pomlađen izgled lica za koji nitko neće primijetiti niti povezati da ste išta radili na licu.

2. “CLASSIC” BOTOX® – ovim se tretmanom uklanjaju sve bore čela, između obrva i oko očiju te ublažava ekspresija mrštenja čela. Svi ostali pokreti su zadržani. Rezultat je također prirodan, osvježen, pomlađen i vedar izgled koji se ne može povezati s tretmanom botoksom.

KAKO IZGLEDA TRETMAN BOTOKSOM?

Nakon pažljivog promatranja lica u svim ekspresijama lica, liječnik obilježava točke uboda koje su za svako lice specifične i u koje će se pomoću tanke igle bezbolno ubrizgati određena doza botoksa.
Tretman botoksom traje 15 minuta i bezbolan je.

ŠTO JE VAŽNO ZNATI KAKO BISTE POSTIGLI SAVRŠEN TRETMAN BOTOKSOM?

Važno je odabrati liječnika koji će, osim znanja i iskustva u apliciranju botoksa, ujedno biti i osposobljen za najnovije delikatne tehnike primjene botoksa te u svom radu koristiti individualni pristup za svako lice. Prije ubrizgavanja liječnik treba uzeti u obzir niz faktora. Nakon pažljivog promatranja lica osobe treba uzeti u obzir koje mišiće lica jače koristi i znati kako postići ravnotežu mišića na obje strane lica. Također, rezultat tretmana treba prilagoditi svakodnevnom poslu i društvenom životu osobe, a pritom ne zanemariti željeni izgled koji osoba želi postići. Savršeno izvedeni botoks, osim navedenog, od liječnika dodatno zahtijeva i vrlo vještu ruku, oko umjetnika kao i strast za dobivanjem savršenog rezultata.