BotoKS za muškarce

Trajanje tretmana?

do 15 minuta

Bezbolno?

DA!

Trajanje učinka?

4 – 6 mjeseci

ZAŠTO JE TRETMAN BOTOKSOM OMILJEN KOD MUŠKARACA?

To je najčešći estetski tretman koji traže muškarci koji žele brzo vidljive rezultate. Osim toga, tretman je bezbolan, bez oporavka i s minimum utrošenog vremena skida godine te lice postaje barem 5 godina mlađe. Sve su to razlozi koji zadovoljavaju muške kriterije za odlazak na ovaj estetski tretman.

KOJA JE RAZLIKA U ODNOSU NA TRETMAN BOTOKSOM za ŽENE?

Tretman botoksa za muškarce razlikuje se od tretmana botoksa za žene po tome što muško lice, zbog jače muskulature, zahtijeva veću količinu botoksa. Takđer se razlikuje i način apliciranja botoksa, kako bi se sačuvao muževan izgled lica.

KOJE SE BORE NAJČEŠĆE TRETIRAJU BOTOKSOM?

Pomoću botoksa uspješno se uklanjaju:
– bore čela
– bore između obrva (bore mrštilice)
– bore oko očiju
Dakle, riječ je o borama gornje trećine lica koje mogu nastati vrlo rano (već nakon 25. godine) i koje nisu odraz starosti nego mimike lica.

 

Na slici su označena tri područja gornje trećine lica u kojima se primjenjuje botoks. Područje 1 naziva se glabelarna regija i odgovorna je za bore između obrva (bore mrštilice). U područje 2 aplicira se botoks kada želimo ukloniti vodoravne bore čela. Bore oko očiju “brišemo” apliciranjem botoksa u područje pod brojem 3.

KAKO IZGLEDA TRETMAN BOTOKSOM?

Nakon pažljivog promatranja lica u svim njegovim ekspresijama, liječnik obilježava točke uboda koje su specifične za svako lice i u koje će se, pomoću tanke igle, bezbolno ubrizgati određena doza botoksa. Tretman botoksom traje 15 minuta i bezbolan je.

KADA POSTAJE VIDLJIV UČINAK BOTOKSA?

Tretirane bore neće odmah nakon tretmana nestati. “Brisanje” bora počinje biti vidljivo nakon 1- 3 dana od aplikacije botoksa. Maksimalni učinak postaje vidljiv nakon 5 – 7 dana od tretmana botoksom.  

DUŽINA TRAJANJA UČINKA BOTOKSA:

DOBIVANJE PRIRODNOG REZULTATA

Za dobivanje potpuno prirodnog rezultata uklanjana bora uz zadržavanje mimike i položaja obrva važno je odabrati liječnika koji će, osim znanja i iskustva u apliciranju botoksa, ujedno biti i osposobljen za najnovije delikatne tehnike primjene botoksa, te u svom radu koristiti individualni pristup za svako lice.
Prije ubrizgavanja liječnik treba uzeti u obzir niz faktora. Kod osobe, nakon pažljivog promatranja lica, treba uzeti u obzir koje mišiće lica jače koristi i znati kako postići ravnotežu mišića na obje strane lica. Također, rezultat tretmana treba prilagoditi svakodnevnom poslu i društvenom životu osobe i pri tome ne zanemariti željeni izgled koji bi osoba željela postići. Savršeno izvedeni botoks, osim svega navedenog, od liječnika još dodatno zahtijeva i vrlo spretnu ruku, umjetničko oko i strast za dobivanjem savršenog rezultata.

JE LI MOGUĆE TRAJNO UKLONITI DUBOKO UREZANE BORE?

Da, moguće je ako se tretman botoxa istodobno kombinira s tretmanom filera za bore. Filer će zbog onemogućene kontrakcije mimičnih mišića moći nesmetano djelovati stvarajući nova kolagena vlakna koja će trajno popuniti urezanu boru.


Na slici prije vidi se izborano čelo tijekom ekspresije podizanja čela. Nakon tretmana botoksom doc.dr.sc. Hlupić je primijenila točnu koncentraciju botoksa s kojom je spriječila mišiće da stvaraju bore, ali ne i da podižu čelo. Dakle, točnom dozom i preciznim ubrizgavanjem u određene točke uklonila je bore zadržavši pritom mimiku čela.